Julens madrester
Vi går om regel ikke ned på mad i julen - og selvom vi æder løs, får vi mange rester. Læs om, hvad du gør med madresterne.
Har gæsterne ikke spist op? Vi danskere smider rigtig meget mad ud i julen, og noget tyder på, at vi er for dårlige til at planlægge indkøb og madlavning i julen. Fx skal man beregne ca. 600-700 gram mad pr. voksen, mens mange af os køber ind til langt mere end det1.
Madrester kan nok ikke undgås, og når du får dem, hører de til i madaffald - det samme gør andefedt, andeskrog og andre fedt- og benrester. Din spand til madaffald er nemlig glad for alle slags madrester.
Juleaften står der ofte flæske- og/eller andesteg på menuen i de danske hjem. Og sådan en steg giver dejligt meget fedt, der kan bruges i julesovsen eller smøres på rugbrødet. Du kan også fryse fedtet ned, så du kan nyde det på et andet tidspunkt.
Hvis du ikke ønsker at anvende fedtet, så skal det afleveres som madaffald. Et lille tip er at lade fedtet køle helt af, inden du dobbeltemballerer det i to madaffaldsposer og lægger det til madaffaldet. Så undgår du, at fedtet løber ud i din beholder.
Flere artikler om affald og genbrug
Læs og lær mere om, hvordan AffaldPlus behandler og genanvender dit affald og få ny viden om affald og genbrug.