Kunde på anlæg
På denne side har vi samlet informationer af relevans for kunder på vores energi-, miljø og biobrændselsanlæg.
Her finder du informationer om det at være eller blive kunde på følgende anlæg:
- Næstved Affaldsenergi
- Forlev Miljøanlæg
- Faxe Miljøanlæg
- Næstved Biobrændsel
- Næstved Genbrugsterminal
Læs bl.a. om vejekort, vejesystem og hvordan, der skal indberettes data til Miljøstyrelsen.
Søger du information om at være kunde på vores genbrugspladser, så læs mere her.
Bliv kunde på AffaldPlus' anlæg
Som kunde hos AffaldPlus behøver du ikke betale ved hver aflæsning. I stedet bliver du opkrævet én gang om måneden via faktura. Er du ikke oprettet som kunde, skal du betale på stedet, hver gang du læsser af.
Du bliver oprettet som kunde ved at udfylde 'kundeansøgningen' og sende den til vaegt@affaldplus.dk. Henvendelse kan ske på ovenstående mail eller på telefon 5575 0838.
Som kunde får du adgang til at følge dine vejedata online. Log ind i kundeportalen
Har du problemer med dit login, skal du kontakte Indvejningen hos AffaldPlus på vaegt@affaldplus.dk eller på telefon 5575 0838.
Vejekort
I AffaldPlus benytter vi vejekort, som alle transportører skal bruge, når der vejes ind på vores anlæg.
Vejekortet skal følge bilen, og kører du med hænger, skal du både have vejekort til forvognen og til hængeren.
Vejekortene er udstyret med så mange oplysninger som muligt for at gøre det let for chaufføren, når der vejes ind. Fx med oplysninger om bilens registreringsnummer, p-nummer m.v. Vejekortet bruges ved vejestanderen enten trådløst, med chip eller kortlæser. Standerne udskriver ikke vejeboner, men der kan sendes en SMS eller en mail med dine vejedata, hvis du ønsker det.
Med vejekortet registrerer vi en række af oplysninger, som vi ifølge Affaldsbekendtgørelsen er forpligtet til. Fx skal vi registrere affaldets EAK-kode, som er EU’s metode til at klassificere affald. Og vi skal også registrere affaldsproducentens P-nummer, som fremgår af den enkelte virksomheds registrering i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).
Hvis du ikke har et vejekort, kan du ansøge om at få det. Sådan gør du:
- Udskriv Kortansøgningen og udfyld den med alle oplysninger
- Send herefter ansøgningen til vaegt@affaldplus.dk
Det er dit ansvar som kunde at sørge for, at vejekortet følger bilen. Ved ændring af data på vejekortet skal du kontakte AffaldPlus. Hvis du ophører med at være kunde hos os, skal du returnere kortet til AffaldPlus, som spærrer og kasserer kortet.
Vejekortet spærres i øvrigt også, hvis der konstateres misbrug.
Er du registreret?
Alle virksomheder, der kører med affald, skal registrere sig som indsamler eller transportør hos Miljøstyrelsen.
Er din virksomhed ikke registreret, skal du kontakte Miljøstyrelsen. Vær opmærksom på, at hvis virksomheden har flere P-numre, skal hvert P-nummer registreres for sig.
Er du transportør?
Er din virksomhed registreret som transportør, er det AffaldPlus, der er ansvarlig for at indrapportere affaldsmængder til Miljøstyrelsen. Det er meget vigtigt, at chaufføren, der kommer med affaldet, altid har det rigtige kort med i bilen. Chaufføren skal også vide, hvilken affaldsproducent affaldet kommer fra, og hvilken type affald de kører med.
Er du indsamler?
Er din virksomhed registreret som indsamler, er det dig, der er ansvarlig for at indrapportere affaldsmængder til Miljøstyrelsen. Som indsamler kan man godt ansøge AffaldPlus om at indrapportere affaldsmængderne, men det er stadig dig som indsamler, der er ansvarlig for data.
Ovenstående oplysninger gælder kun for aflevering af affald på AffaldPlus' anlæg, og ikke hvis du afleverer affald på genbrugspladserne.
Vigtigt at vide for chauffører
Når en chauffør afleverer affald på et af AffaldPlus’ behandlingsanlæg, skal der for hvert læs indtastes oplysninger om affaldet. De oplysninger, som skal indtastes, bruges i Miljøstyrelsens affaldsdatasystem.
Nogle af oplysningerne kan allerede ligge i vejekortet, men nogle gange skal chaufføren selv indtaste dem på vejestanderen. De oplysninger, chaufføren skal kende, er følgende:
- Hvilket affald køres der med?
Her indtastes den fraktion af affald, der er på læsset. I AffaldPlus’ takstblad kan man se en oversigt over de almindeligste fraktioner af affald, vi modtager på de forskellige anlæg, samt hvilket varenummer de enkelte fraktioner har. Er affaldsfraktionen ikke på oversigten eller kommer chaufføren i tvivl, kontaktes vægten via telefonen i standeren.
- Hvem er affaldsproducenten?
Her indtastes P-nummeret på den, der har produceret affaldet. P-numre er knyttet til den enkelte adresse, hvor der foregår erhvervsmæssig aktivitet, og hvor der er ansatte. P-numre kan findes i CVR-registret, hvor man kan søge på virksomhedsnavnet og vælge det P-nummer, der er knyttet til adressen, hvor affaldet er hentet.
Hvis affaldet er hentet hos en privat kunde, indtastes P-nummeret 0123456789 – så bruger systemet alene kommunekoden som affaldsproducent.
Hvis vognmandsfirmaet har kørt affaldet som ’Indsamler’, indtastes vognmandsfirmaets eget P-nummer. Det samme gælder, hvis der køres ’eget affald’, det vil sige affald fra egen virksomhed, herunder også fx nedrivningsfirmaer, anlægsgartnere og skades-servicefirmaer, hvis de har indgået en aftale med den oprindelige affaldsproducent om at køre affaldet væk.
- I hvilken kommune er affaldet opstået?
Her tastes kommunekoden på den kommune, hvor affaldet er opstået. De seks kommuner i AffaldPlus’ opland har følgende koder:
- Faxe: 320
- Næstved: 370
- Ringsted: 329
- Slagelse: 330
- Sorø: 340
- Vordingborg: 390
En komplet liste med koder for alle landets kommuner findes her: Find kommunekode
- Hvilken EAK-kode og H- eller E-kode?
EAK-koder er sekscifrede koder, der beskriver affaldstype og branchetilhørsforhold mv.
H- og E-koder beskriver, om affaldet stammer fra Husholdninger (private) eller Erhverv, og der er knyttet forskellige tal til, afhængig af affaldstypen. Når indsamlere og dem, som ’kører eget affald’, afleverer affald til AffaldPlus, skal det altid registreres med E-kode, da det jo kommer fra en erhvervsvirksomhed.
Miljøstyrelsen har på sin hjemmeside lagt en oversigt over de almindeligt forekommende affaldstyper og deres EAK- og H/E-koder. HUSK, at når det handler om affald til deponi, er det kun affald med bestemte EAK-koder, der må modtages. Se mere om, hvad der modtages på AffaldPlus' miljøanlæg, nedenfor.
- Ved aflevering på deponi
Alt affald, der afleveres til deponering, skal være ledsaget af en deklaration. Læs mere om affaldsdeklarationer, og hvordan man får dem.
Det er kun affald med bestemte EAK-koder, der må modtages. Se mere om, hvad der modtages på deponierne på miljøanlæggenes sider:
Faxe Miljøanlæg
Forlev Miljøanlæg
Hvis affaldet ikke er optaget på listen, skal AffaldPlus kontaktes. Vi vil så i samarbejde med kommunen undersøge muligheden for, at affaldet kommer på positivlisten.
Yderligere information
Miljøstyrelsens affaldsregister
Affaldsbekendtgørelsen