Spar på varmen
Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du kan spare på varmen og holde dit forbrug nede.
Oplever du, at dit varmeforbrug ligger i den høje ende, så er her en række generelle spareråd, som du måske kan bruge.
Begræns natsænkning
Pas på med at skrue for langt ned for temperaturen om natten, det kræver simpelthen for meget energi at genopvarme efter natsænkning.
Luft ud hver dag
Luft ud hver dag med gennemtræk i 5-10 minutter, - luk dine termostater på radiatorerne imens. Udluftningen giver en lav fugtighed, hvilket gør det lettere at varme boligen op. Tør dit vasketøj udendørs eller i rum dertil, så undgår du fugt. Sørg desuden for at lufte ud efter bad, lad friskluftventiler stå åbne og hold kolde ydervægge fri for store møbler.
Spar på det varme vand
Der er meget at spare, hvis du nøjes med brusebad frem for karbad - 90 liter rent faktisk! Tænk over, hvor du ellers kan spare på det varme vand, måske glemmer du at fylde opvaskebaljen og vasker i stedet op under rindende vand?
Luk døren til kolde rum
De fleste kan godt lide at sove i rum, der er koldere end resten af huset. Husk altid at lukke døren til kolde rum/rum med forskellige temperaturer. Det giver den bedste varmeudnyttelse, og de varme rum står ikke og forsøger at varme de kolde op.
Følg dit forbrug
På selvbetjeningen kan du følge dit forbrug fra dag til dag. Hvis du tjekker én gang om måneden, opdager du hurtigt eventuelle store udsving og kan reagere på det. Måske har du en utæthed i systemet, en defekt ventil eller lign. Kontakt AffaldPlus hvis du oplever store uregelmæssigheder og ønsker vejledning.
Indstil en fornuftig rumtemperatur
De fleste trives med en stuetemperatur på 21°C. Du må aldrig lukke helt for varmen i rum, du ikke bruger. Sørg for at der altid er ca. 16°C, da du ved under 14°C kan risikere fugt eller fugtskader. Vær desuden obs. på, at hvis du sænker temperaturen med 1°C, sparer du som en tommelfingerregel 5% på din varmeregning!
Sørg for god isolering
Det er vigtigt, at dine ydremure, rør og dit loft er godt isoleret og med til at holde på varmen. Energiruder kan også gøre en stor forskel. Gå desuden dine døre og vinduer efter, - måske der er brug for lidt tætningstape hist og her…
Specielt til dig der har gulvvarme
Gulvvarme kan være op til et halvt døgn om at regulere sig, hvis du ændrer på temperaturen. Derfor er det vigtigt at finde en passende temperatur og så vidt muligt undgå yderligere regulering. Især gulvvarme støbt i beton er længe om at skifte temperatur.