Fjernvarmen: Det sker der nu

”Fjernvarmen er faldet”. Det var både budskabet fra Sjællandske og Karrebæksminde.dk og vel og mærke meldt ud, før fristen for tilmelding overhovedet var passeret. Og der kom tilmeldinger i sidste øjeblik! Den sidste tikkede ind kl. 23.58 den 1. marts. I det hele taget var det en vild slutspurt. Der var tryk på de sidste uger, hvor et godt stykke over 1/3 af tilmeldingerne landede i indbakken.
Vi nåede ikke nok til den fulde udrulning
Det var meldt ud, at vi havde brug for 65 % tilmeldinger både samlet se og på de enkelte veje, hvis vi skulle lave det fulde projekt og give fjernvarme til alle, der ønskede det.
Som vi skrev i vores nyhedsbrev både den 12. og 25. februar, så havde tilslutningen fra boligforeninger og større virksomheder stor betydning for det samlede regnskab, og mange af dem tog først stilling til fjernvarmen i den sidste uge op til fristen. Efterhånden som ugen skred frem, kunne vi se, at det kun var omkring halvdelen af dem, der ønskede fjernvarme. Derfor skulle der mange flere enkeltstående tilmeldinger til for at nå 65 %.
Vi endte på 43 % (3. marts), og derfor kan vi konstatere, at vi ikke kan rulle fjernvarme ud i den form, der var lagt op til, men det betyder ikke, at projektet nu er lagt i graven.
Muligt projekt i mindre målestok
Lokale kræfter, Næstved Kommune og AffaldPlus har lagt store kræfter i at få Karrebæk og Karrebæksminde med på den grønne omstilling. Derfor skylder vi alle aktører og ikke mindst de tilmeldte at vende muligheden for, om en del af projektet kan lykkes – dog i en mindre målestok.
Vi kigger nu ind i, hvor i byerne tilmeldingerne er koncentreret, og hvis det ser fornuftigt ud og giver mening, så laver vi en ny beregning. Tanken er at skalere varmeværket ned til et mindre antal varmeaftagere, men selvfølgelig sørge for, at der er mulighed for at udbygge både varmeværk og fjernvarmenettet i byen, skulle flere ønske at koble sig på senere.
Vi har undervejs fortalt om vores ’stopprøver’. Ændrede forudsætninger (som fx manglende tilslutning) medfører automatisk et ’stop’, hvor vi skal overveje, og vi skal genberegne, før vi på nogen måde kan gå videre. Det er selvfølgelig altafgørende, at projektet i en eventuel version 2.0 også er økonomisk forsvarligt.
Følg med her på siden
Min. resten af måneden går med beslutningen omkring nye beregninger og en eventuel udførelse. Så snart vi har en afklaring, melder vi ud til de tilmeldte, hvorvidt de får fjernvarme eller ej.